Coaching

Wanneer je al een tijdje vastloopt, of je wordt belemmerd door angsten, is het mogelijk om met de juiste coaching weer grip te krijgen op je leven. Misschien loop je al heel lang rond met allerlei vage klachten. En weet je inmiddels al niet meer hoe deze zijn ontstaan. Ook dan kan mijn coachingstraject je goed helpen om weer grip te krijgen op je leven. Zodat je zonder angsten en vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

Patronen doorbreken

Het is heel lastig om zelf de patronen te doorbreken die jouw angsten of problemen veroorzaken. Vaak worstel je hier al langere tijd mee en toch weet je niet hoe je het op kunt lossen. Daarom zijn we als mens in staat om onze gedachten te ‘parkeren’, weg te stoppen, er niet aan hoeven denken. Maar ons brein laat zich niet foppen. Daarom komen weggestopte problemen vaak weer naar de oppervlakte en dat uit zich in bijvoorbeeld angsten en depressie. Als coach ben ik er om je een luisterend oor te bieden en je te helpen die oude patronen definitief te doorbreken.

Ik wil graag een afspraak maken

Hulp bij angsten en depressieve gevoelens

Bij mij kun je even stoom afblazen, je emoties de vrije loop laten en zorgen delen. Als je niet meer weet hoe je nu verder moet of definitief wilt afrekenen met je angsten of depressieve gevoelens, dan is mijn coaching voor jou geschikt. Ik help mensen die worstelen met allerlei soorten angst, van faalangst en paniekaanvallen tot doodsangst. Ook als je last hebt van depressieve gevoelens, is coaching heel geschikt om uiteindelijk af te rekenen met wat je in de weg staat.

Examenvrees en faalangst

Pubers én volwassenen kampen met examenvrees en faalangst. Dat is vervelend, want het zit je ontwikkeling flink in de weg. Bovendien kost het je veel tijd en onnodige energie. Energie die je liever besteedt aan het bestuderen van de stof. Het is demotiverend als iets niet lukt omdat angst je in de weg zit. Mijn coaching helpt je af te rekenen met examenvrees en faalangst. Ook jongeren die hiermee worstelen kunnen bij mij terecht.

Werkwijze – coaching door middel van familieopstellingen

Na een intakegesprek gaan we samen op zoek naar de kern van je probleem. We bespreken waar je nu tegenaan loopt en welke situaties moeilijk voor je zijn. Ook kijken we vooruit naar de toekomst, hoe ziet die er voor jou uit en wat wil je bereiken? Het is mogelijk dat een bepaalde gebeurtenis ervoor heeft gezorgd dat je vast bent gelopen. In dat geval gaan we daarmee aan de slag. Soms komen problemen voort uit familiesystemen en ligt de oorzaak in die hoek. Die systemen hebben immers bepaald hoe wij ons als mens hebben ontwikkeld van kind tot volwassene. Met een familieopstelling help ik je om zelf het inzicht te krijgen in systemen, filters, opvoeding en gedrag. Op deze pagina kun je meer lezen over opstellingen.

Coaching met dieren

Je komt thuis na een lange dag werken, moe en gestrest. Je doet de deur open en je hond of kat begint direct tegen je op te springen en blijft nog de hele avond om aandacht vragen en onrustig om je heen rennen. Iedereen die een dier heeft (gehad) zal herkennen dat ze reageren op jouw gedrag. Dieren zijn van nature verbonden met onze energie en laten via hun gedrag zien wat er (on)bewust met ons aan de hand is. Daardoor zijn dieren heel geschikt om mee te coachen, als je hiervoor open staat. Je kunt bij mij terecht voor coaching met ezels en honden.

Voor de coaching met ezels maak ik gebruik van Sprank en Dank, 2 eigenwijze dieren. Zij maken op hun eigen manier, confronterend en met humor (ja, echt!), duidelijk wat er misschien onder de oppervlakte aan de hand is.

De coaching met honden kan met je eigen hond of een van mijn honden. Deze dieren geven je de nodige steun tijdens het delen van je problemen en vragen.