Over Praktisch Inzicht

Bij Praktisch Inzicht gaan we samen aan de slag met jouw uitdagingen. Mijn methode is erop gericht om jou zelf het inzicht te geven in hoe je situaties aan kunt pakken. Op die manier ben je in staat om na het doorlopen van mijn coachingstraject met meer rust en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

Coaching voor iedereen

Iedereen zit weleens een periode niet zo lekker in zijn vel. Als je vast blijft lopen en het je niet lukt om daar zelf uit te komen, kan het fijn zijn om daar eens met iemand over te praten. Een persoon buiten je persoonlijke kring, die objectief is en luistert naar waar jij tegenaan loopt. Tijdens mijn coaching gaan we patronen doorbreken zodat er oude deuren dicht- en nieuwe weer opengaan. Dat geeft meer ruimte om plannen te maken voor de toekomst, doelen te bepalen en daarmee aan de slag te gaan. 

Hulp bij angsten, klachten en vraagstukken

Coaching is waardevol voor iedereen. Samen bespreken we waarop je vastloopt en vervolgens kijken we naar de realiteit zoals die nu is. We gaan op zoek naar de kern van het probleem en werken vanuit die situatie verder. Bij Praktisch Inzicht kun je terecht met allerlei angsten, klachten en vraagstukken. Als je zelf even, of al langere tijd, niet zo goed weet hoe je verder moet gaan, dan kun je met coaching weer op het juiste spoor worden gezet.

Mijn klanten komen bij mij voor ondersteuning en hulp bij onder andere:

  • Angsten*
  • Onverwerkte emoties
  • Depressie
  • Burn-out
  • Budgetcoaching
  • Rouwverwerking
  • Misbruik

 

*Ik behandel allerlei soorten angsten, zoals doodsangst, dwangneuroses, faalangst, fobieën en paniekstoornissen. Lees hier meer over mijn manier van coachen en de manier waarop ik werk met familie opstellingen.

Over Sandra van den Berg

Mijn naam is Sandra van den Berg en Praktisch Inzicht is mijn coachingspraktijk in Prinsenbeek, vlakbij Breda. Als kind was ik al gefascineerd door de werking van het menselijk brein. Want waarom denkt iedereen anders en hoe komt dat dan? Inmiddels weet ik, dankzij de opleidingen die ik heb gevolgd, veel meer over hoe onze hersenen werken. En vooral hoe ons brein gebeurtenissen verwerkt en emoties worden vertaald naar gedrag.

Familieopstellingen

Eigenwijsheid, tegendraads gedrag en confrontaties aangaan waren tijdens mijn puberjaren meer regel dan uitzondering. Tot ik een man vond, daarna 2 prachtige dochters kreeg en een aantal dieren om voor te zorgen. Mijn oude vraagstukken borrelden weer op: waarom bewandelen mensen steeds hetzelfde pad en blijven zij vastlopen? En als ze toch een ander pad kiezen, waarom vallen ze dan weer in diezelfde kuil? Ik zag patronen en ontdekte dat ik het leuk vind om mensen te helpen weer op te krabbelen uit die kuil en hen andere keuzes te laten maken. Dit was voor mij de aanleiding om een opleiding te gaan volgen die past bij mijn manier van denken. Ik heb 3 NLP-cursussen doorlopen (practioner, master en coaching skills) en de opleiding Familie opstellingen gevolgd aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen.

Familieopstellingen geven je de mogelijkheid om op een andere manier naar situaties en problemen te kijken. Dit geeft je uiteindelijk inzicht in de oorzaken en de mogelijkheid om aan de slag te gaan en dingen te veranderen. Daarnaast maakt de natuurgeneeskundige visie een onlosmakelijk onderdeel uit van mijn leven. Alles is voor mij met elkaar verbonden en heeft invloed op je welzijn, zowel fysiek als mentaal.